• Tillverkas i Sverige
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser
Det började för över 50 år sedan…

Sagan om hunden Bia

Bia von Fürstenfeldt var en dobermann med en härlig personlighet som gav namn åt en produkt som kom att revolutionera sovplatsen för våra fyrbenta vänner. Det var i slutet av 60-talet som familjen Asklöf tog över Bia, efter att hon hade blivit illa behandlad av sin tidigare ägare.

Tiden var annorlunda då, och alternativen för en hunds sovplats var inte särskilt många. Stålkonstruerade sängar och pilkorgar var vanliga alternativ, men det var inget som passade Bia. Bengt Asklöf, med en bakgrund inom möbelbranschen, såg att Bia ville ligga högt med huvudet och att stålrören skar in i hennes hals. Där föddes idén om en helt ny mjuk modell, och Bia Bädden såg dagens ljus.

Bia Bädden blev omedelbart Bias favorit. Vid ett veterinärbesök fick Bia med sig sin bädd då hon skulle få stanna ett par nätter. Veterinären konstaterade snabbt att bädden var perfekt då den gav ett bekvämt och mjukt stöd för huvudet samtidigt som den var behaglig att ligga i. Det var en verklig revolution inom hundvärlden.

Tack vare veterinärens positiva respons startade produktionen av Bia Bädden. Familjen producerade i början bara fem bäddar i veckan, men efterfrågan växte och 1969 startade Bengt tillsammans med sin fru Iris den industriella tillverkningen av Bia Bädden. Det blev snabbt en succé och idag, över 50 år senare, tillverkas Bia Bädden fortfarande i Valdemarsvik av företagets tredje generation.

Bia Bädden är så mycket mer än en mjuk och bekväm bädd för hunden. Det är en symbol för kärlek, omtanke och passion för våra fyrbenta vänner. Varje bädd är handgjord med omsorg och kärlek för att ge våra hundar den bästa tänkbara sovplatsen. Produkten utvecklas ständigt vidare med nya material och modeller, men grundidén är densamma – att ge våra hundar en sovplats som de förtjänar.

Det är en produkt som är fylld av värme, kärlek och passion – precis som historien bakom den.

hero-image
Att finna sin lugna plats

Var vill hunden sova?

Att välja var hunden ska sova kan vara en svår uppgift. Det är viktigt att hunden känner sig trygg och avslappnad på sin sovplats. Bia är utformad för att tillgodose hundens behov av komfort och säkerhet. Genom att prova olika positioner kan du hitta den perfekta platsen där din fyrbenta vän kan koppla av och vila upp sig.

Hunden är en del av familjen och vill vara med där allt händer. Genom att ge den en plats i närheten av familjen kan den känna sig delaktig och ha uppsyn på sina närmaste. Bia bäddens inbyggda huvudkudde är perfekt för detta ändamål. Hunden kan vila sitt huvud på kanten och spana på familjen samtidigt som den kopplar av.

När hunden sover tungt brukar den rulla ihop sig till en liten boll. Det är viktigt att hunden har tillräckligt med plats att göra detta, och Bia bädden är utformad för att tillgodose även detta behov. Så ge din hund den bästa möjliga sömnen genom att ge den en Bia Bed som möter dess behov av komfort och trygghet.

hero-image

Vikten av återhämtning

Hur mycket sover en hund?

Vi vet alla hur viktigt det är med sömn för vår egen hälsa, men glöm inte bort att det också gäller våra fyrbenta vänner! Hunden kan behöva mer sömn än vi människor och det är viktigt att de får tillräckligt med vila för att hålla sig friska och glada.

Sömnbehovet varierar beroende på storlek och ålder, men en vuxen hund behöver generellt sett mellan 12-18 timmars sömn per dygn. En valp kan sova upp till 20 timmar per dygn. Att växa tar mycket energi och då behöver valpen sova mycket. Sömnbrist kan leda till stress, försämrat immunförsvar och irritation. Precis som för oss människor är en god natts sömn avgörande för hundens välbefinnande.

Det är därför av största vikt att hunden har en egen plats där den kan vila och sova ostört. En plats där den känner sig trygg och kan koppla av. Och om det finns barn i familjen är det bra att lära dem att inte störa hunden när den sover i sin Bia.

Låt oss inte underskatta sömnens betydelse för våra fyrbenta vänner. Låt dem få den vila de behöver för att hålla sig glada och friska.

hero-image
När valpen flyttar hem

Vilken bädd till min valp?

Hundbäddar för valpar behöver vara både praktiska och ergonomiska eftersom valpar växer snabbt. Eventuella olyckor sker sällan i bädden då valpar inte gärna kissar eller bajsar där de sover men om olyckan har varit framme så är Bia enkelt att torka ur med svag tvållösning.

Istället för att köpa en liten hundbädd som endast passar för stunden, är det klokt att välja en större modell som kan växa med valpen. För att skapa en mysig och bekväm plats för din valp kan du använda mjuka filtar som fyllning. Detta ger flexibilitet eftersom du kan justera mängden fyllning beroende på valpens storlek och behov.

Det är också viktigt att tänka på valpens beteende när du väljer en hundbädd. Många valpar upplever kliande tänder när de växer, vilket kan leda till att de vill tugga på olika saker. För att undvika att valpen biter i hundbädden är det en bra idé att låta valpen ha lite leksaker och tuggben. Lite alternativ att bita i minskar frestelsen för valpen att tugga på bädden.

Har du möjlighet så skulle vi tipsa om att köpa en bädd och filt innan du fått hem valpen och låta dem vara hemma hos uppfödaren. På så sätt luktar bädden trygghet när valpen flyttar hem till dig.

Med rätt val av hundbädd kan du skapa en trygg och trivsam plats där din valp kan vila och känna sig bekväm under hela sin tillväxtfas.

Bia Royal Ebenholts

Loading