• Tillverkas i Sverige
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

EN HUNDBÄDD FÖR LIVET

Tillverkas i Sverige – sedan 1969

Handplockat för dig

En Svensk Klassiker

ORIGINALET SEDAN 1969

Bia är hundbädden som ger ergonomiskt stöd åt såväl småhundar som de större, tyngre raserna såsom mastiffer och sankt bernard. Bia bädden används även flitigt av kenneluppfödare, den är perfekt som valplåda då den är enkel att rengöra samt att de mjuka kanterna minimerar risken att en valp ska komma till skada.

Bia Original är vår klassiska modell. Med konstläder, polyeterstomme och fasade kanter är den så gott som identiskt med den första Bia bädden som tillverkad för över 50 år sedan.

Konstlädret gör bädden enkel att rengöra, den är allergivänlig och det håller bädden fri från odör. Loppor och annat kryp får inte fäste i bädden så någon slags antilopp-behandling som har blivit populärt på senare år behövs inte.

Bottenplattan skyddar hunden mot mankar och bäddens fasade kanter ger hunden både höft, rygg och nackstöd. Kanten fungerar även som en inbyggd huvudkudde där hunden kan lägga upp huvudet när den vill ha span på familjen, flocken. Detta är nedärvt från hundens varggener där vargarna rullade ihop sig för att sova tungt men gärna vilade med huvudet högt för att hålla koll på omgivningen.

hero-image

Ortopediska Produkter

Våra hållbara materialval

Historien om Bia

TESTIN Å SÅ

Överdrag

För utomhussäsongen

Hundbädden för ett skandinaviskt klimat

Med en Bia Outdoor kan din hund eller katt sova lika gott utomhus som inne. Det är en vatten- smuts- och fettavvisande hundbädd som klarar utomhusmiljö. Den är precis lika snygg inomhus med sin dova, varma gråa färg.

Överdraget är mjuk och mycket slitstarkt. Outdoormaterialet ligger även i botten på bädden så den kan placeras på gräsmattan utan att fukt tränger upp i bädden. Om bädden mot förmodan skulle bli fuktig eller blöt så är materialet andningsbart från insidan så den torkar snabbt i solen.

Perfekt till husbilen, båten, bilburen eller som valplåda tack vare sin möjlighet att tvättas i maskin.

hero-image

Hundarnas favorit

ortopediska produkter

Tryckavlastande bäddar för bästa komfort och återhämtning. Det tryckavlastande skummet reagerar inte bara på tryck utan också på värme, när det utsätts för värme så formar det sig perfekt efter kroppen vilket ger den bästa avlastningen och skönast bekvämlighet.

hero-image

Dags att byta färg?

FÖRNYA BÄDDEN
MED ett ÖVERDRAG

Till samtliga våra bäddar och madrasser finns det gosiga, vackra och mjuka överdrag i olika material och färger. En för varje hem och inredningsstil. Alla våra överdrag träs på bädden / madrassen över konstlädret. De är enkla att ta på/av och de går alla att tvätta i maskin.

hero-image

FAVORITER

Tips

VAR VILL HUNDEN SOVA?

Placera din Bia bädd där hunden verkar trivas. Ibland kan det vara bra att prova olika positioner innan ni hittar den bästa platsen där hunden slappnar av mest. Hunden och människan har inte alltid samma syn på vad som känns mest tryggt.

De vill gärna vara med familjen, deras flock, så att de känner sig delaktiga och har uppsyn på familjemedlemmarna. Här kommer den inbyggda huvudkudden i Bia väl till användning, hunden lägger upp huvudet på kanten som fungerar som en kudde och de kan spana på familjen. Sover de tungt så brukar de rulla ihop sig.

hero-image

Loading